Tips & Tricks om je slaapkamer “a million dollar look” te geven:

Tips & Tricks om je slaapkamer “a million dollar look” te geven:

Tips & Tricks om je slaapkamer “a million dollar look” te geven:

by admin |Februari 8, 2017 | Nieuws

Op zoek om uw slaapkamer een luxe uitstraling te geven?

Alvorens te investeren in een dure ontwerper, ga strategisch denken – en een beetje meer kritisch – omdat een fortuin spenderen aan meubels niet persé garant staat voor een verfijnde look. Wat maakt eigenlijk dat een slaapkamer eruit ziet als “a millon dollar look”, zijn de doordachte details. Volgende ideeën van luxe slaapkamers kunnen helpen om uw kamer onder te dompelen met een chique, gesofisticeerde en uitnodigende sfeer.

1) Kies een opvallend hoofdeinde.

Het toevoegen van een luxe hoofdeinde is een trefzekere manier om de glam factor in uw slaapkamer te verhogen. Het hoeft niet duur te zijn, maar dient een opvallend kenmerk te hebben, zoals een gewaagde kleur, unieke vorm, indrukwekkende hoogte of elegant weefsel zoals linnen of fluweel.
2) Voeg een stijlvolle zitplaats toe.

Als u een ongebruikte ruimte in de buurt van een raam heeft, naast een nachtkastje of aan de voorkant van je bed, overweeg dan het toevoegen van een accent-stoel of bank. Vanuit praktisch oogpunt, geeft het u een plek om te zitten en te lezen of om wat kleding tijdelijk neer te leggen. En vanuit een esthetisch perspectief biedt deze styling truc – vaak gezien in boutique hotels – de mogelijkheid om een opmerkelijk design element toe te voegen aan uw kamer.

3) Stapel de kussens.

We hebben allemaal beelden van luxe slaapkamers gezien met een bijna beschamend bedrag van kussens op het bed. Deze decadente look kan bereikt worden met een combinatie van grotere Euro-sized kussens, standaard slaapkussens en kleinere kussens. Om een overvolle look te vermijden, de vuistregel is, dat al deze kussens niet meer dan een kwart van de lengte van het bed benemen.

4) Leg een zachte plaid.

Veel luxe kamers zijn voorzien van een zacht deken. Investeren in een materiaal dat duur lijk, hemelt zelfs het eenvoudigste bed op.

5) Speel met glamoureuze verlichting.

Of het nu een plafond armatuur, tafellampen of hangluchters zijn, verlichting versterkt toch de luxe factor. U zou een armatuur of lamp met een glanzende afwerking kunnen kiezen, zoals goud, glas of kristallen. Het selecteren van een grote opmerkelijke vorm kan ook helpen bij de kamer meer in de kijker te plaatsen. Bekijk verlichting als een sieraad dat glans en glamour toevoegt, zelfs aan een heel gewone slaapkamer.

6) Bekleed uw muren in elegantie.

Tenzij je gaat voor een ultraminimalistische look, voelen kale witte muren in een slaapkamer meer schril aan dan luxueus. Omarm een beetje verf of behang aan uw slaapkamer voor een warmere, meer ontworpen look.
7) Omkader uw bed met spiegels.

Een truc die veel ontwerpers gebruiken om wat glamour aan een kamer te geven, is het plaatsen van een spiegel op de muur boven elke nachtkastje, achter elke lamp of hanglamp. Dit voegt blitse sfeer toe aan de muur en zorgt voor groter dieptegevoel in de kamer, perfect voor kleine ruimtes.

Tags:
Share this post: